Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Een behandeling begint mestaal met een Gesprek met een aandachtig oor voor wat je bezig houd in verband met je vraag. Door het gesprek word samenhang een de kern van de hulpvraag duidelijk. Hierdoor word ook je doelstelling , behoefde en ontwikkel-richting duidelijker wat een kader schept om na een behandelingstraject op terug te kijken.
In het vervolg werken wij meestal gekleed op de grond op een zachte futon als ondergrond.
Het beste behandelresultaat ontstaat wanner je op je gemak voelt, dit betekend dat je zelf in ieder moment vrij bent aan te geven wat je nodig hebt. B.v. de ligpositie te veranderen of te ondersteunen met kussen, benoemen wat voor jou prettig of onprettig voelt en wat je anders wilt. Je heeft er zelf de ruimte voor sturing en leiding in het behandelproces.
Tijdens de behandeling ontstaat met de tijd een prettig gevoel van ontspanning en ruimte, waardoor de behandeling met handen of malden diepgaand zijn werking kan ontvouwen.
Een behandeling word verschillend ervaren door een bewustere of onbewustere waarneming . Of je diep afdaalt en de behandeling minder bewust meemaakt of de reacties van je lijf bewuster meemaakt heeft geen effect op de werking.
Aan het eind van de behandeling is ruimte voor een kort feedback en advies door observaties te delen en impulsen te geven.