Zwangerschap

De begeleiding van het beginnende leven is mijn grote passie, ik heb mij erin gespecialiseerd.

Lukt het niet om zwanger te worden, zoek je begeleiding tijdens de zwangerschap met lichtere of zwaardere klachten, wil je de bevalling zo soepel mogelijk laten verlopen, heb je blijvende klachten na de bevalling of wil je de ontwikkeling van je kind ondersteunen?

Shiatsu en Acupunctuur is een prettige en effectieve behandelmogelijkheid in deze levensfase om een gezonde balans te vinden in je veranderende leven, zorgt voor ontspanning, en bevordert de ontwikkeling van de binding tussen moeder en kind.

Kinderwens, infertiliteitsproblematiek
Je hebt een kinderwens en het lukt je niet om zwanger te worden. Ook al is medisch aangetoond dat eicel en zaadcel in orde zijn. Mijn behandeling helpt je om je lichamelijk en geestelijk optimaal voor te bereiden op een zwangerschap door een onderliggende problematiek op te lossen. Dit kan zijn: het verminderen van spanning in o.a. je bekkengebied, het bevorderen van de verbinding tussen jou en je partner, of het verminderen van de bijwerkingen van IVF. Ook pakken we toxische belasting aan. Deze belasting kan er de oorzaak van zijn dat je niet zwanger wordt. Het onderzoeken en behandelen van deze verschillende problematieken kunnen een positief effect hebben op de ontwikkeling van een zwangerschap. En, als je zwanger wordt, op de ontwikkeling van het kind.
Zwangerschapsbegeleiding

Begeleiding van je zwangerschap is een goede investering in jouw gezondheid en die van je kind.
Want in je zwangerschap wordt het fundament gelegd voor de ontwikkeling van je kind voor het hele leven. Iedere zwangerschapsmaand kent een ontwikkelingsdynamiek, van belang voor jou om dit te ontdekken en voor de ontwikkeling van je kind.
Waar ik je mee kan helpen: slapeloosheid, misselijkheid, doorbloeding van het bekken bij bekkenklachten. Kortom, je thuis voelen in een lijf dat zo snel verandert. Ook bij spanning in je relatie kan het zinvol zijn om begeleiding te zoeken. Of bij het uitwerken van trauma’s in je (familie)leven die tijdens een zwangerschap extra op kunnen spelen. Daarnaast kan ik je helpen met in contact te komen, je verbonden te voelen met je kindje in wording. In deze bijzondere periode van je leven ga je je eigen energie bewaken en optimaliseren voor een zo gezond mogelijke zwangerschap en ter voorbereiding op de bevalling.

Na de bevalling

Als je je niet fit voelt na de bevalling, de roze wolk minder roze lijkt te zijn, je er zelf niet uitkomt met de nazorg die je krijgt, dan kan ik je begeleiden naar een beter evenwicht. De kleine legt veel beslag op jouw energie; je kunt niet goed doorslapen, hebt stress of verwachtingen die niet uitkomen. Je voelt onvoldoende ondersteuning vanuit je netwerk. Of er is geen netwerk waarop je terug kunt vallen. Het alleen maar bezig zijn met werk en de zorg voor het kind valt je zwaar. Dit kan leiden tot erge vermoeidheid, depressie, onzekerheid. 
Daarnaast kan de bevalling een ingrijpende, traumatische ervaring zijn met blijvende lichamelijke klachten. Zoals een verzakte baarmoeder, een keizersnede met blokkades in het bekkengebied, zenuwproblematiek, bekkeninstabiliteit. Je lichaamsvorm die niet terugkeert, of problemen met afvallen. 
Jij als moeder kunt verdere achteruitgang van je gezondheid aanpakken door jezelf terug te vinden in je nieuwe leven. Ik kan je daarin bijstaan. Maak naast je drukke bestaan ruimte voor een afspraak om jezelf weer intact en heel te kunnen voelen.

Ontwikkeling van je baby

Problemen rondom de gezondheid of rondom de ontwikkeling van de baby zijn een andere zorg die je kunt hebben. Je kind ontwikkelt zich minder goed dan verwacht, heeft last van lichamelijke ongemakken zoals erge buikkrampjes. Of het kindje heeft een ontwikkelingsstoornis, je kind is heel anders dan je had verwacht. Ook daarvoor kun je voor begeleiding in mijn praktijk terecht.

Kinderloosheid

Je wens om zwanger te worden is niet uitgekomen. En je hebt het er moeilijk mee om dit te accepteren. Het is een proces waarbij ik je kan helpen om dit gevoel van gemis te verwerken. Om de kracht in jezelf aan te boren en om de zetten naar een positief vervolg van je leven.